menu

Početna stranica > Putovanje > Prijava na let > Prijava na aerodromu

Prijava na aerodromu

Opšte informacije

Po dolasku na Aerodrom Nikola Tesla Beograd na let se možete prijaviti na šalterima obeleženim nazivom i logotipom izabrane avio-kompanije. Informacija o planiranim šalterima za prijavu na Vaš let dostupna je na monitorima sa prikazom informacija o letovima.

Raspored šaltera za prijavu na let je sledeći:
* šalteri od 101 do 311 raspoređeni su u Terminalu 2
* šalteri od 401 do 410 se nalaze u terminalnoj zoni 2B
* šalteri od 501 do 608 nalaze se u Terminalu 1.
Informaciju o planiranim šalterima za prijavu na Vaš možete potražiti i na šalteru informacija koji se nalazi na Terminalu 2.

Prilikom prijave za let, od dokumenata predajete putnu papirnu ili elektronsku kartu i lična dokumenta, kao i prtljag za prijavu na let.

Otvaranje šaltera za prijavu na let:

  • Za međunarodne letove za Dubai, Dohu, Abu Dabi, Njujork, Tel Aviv i Peking šalteri se otvaraju 180 minuta pre poletanja aviona prema redu letenja;
  • Za ostale međunarodne letove, šalteri se otvaraju 120 minuta pre poletanja aviona prema redu letenja;

Tačno vreme zatvaranja šaltera za prijavu na let možete saznati u izabranoj avio-kompaniji.

Nakon obavljene prijave na let, dobićete kartu za ulazak u avion (eng. boarding pass) sa kojim odlazite do naznačenog izlaza (eng. gate).

U cilju Vaše bezbednosti, kontrola karata za ulazak u avion obavlja se pred ulazak u avion. Svaki putnik koji se ukrcava u avion obavezan je da ima kartu za ulazak u avion i lični dokument radi identifikacije, bez obzira na uzrast.

       

Šalteri za prijavu na let

 

Primer karte za ukrcavanje izdate na šalteru