menu

Početna stranica > Mediji > Saopštenja

Rekordni parametri u poslovanju


Objavljeno: Ponedeljak, 01.10.2018.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastavlja da beleži rekordne rezultate u svim parametrima poslovanja.

U prvih osam meseci ostvareno je više od 7 milijardi ukupnih prihoda, što je 11 odsto više nego u u istom periodu prethodne godine. U ovom periodu ostvarena je bruto dobit od oko 3 milijarde dinara, što je 4 odsto više nego u istom periodu 2017. godine, dok neto dobit iznosi 2,48 milijardi dinara i veća je za 5 odsto od neto dobiti ostvarene u prvih osam meseci 2017. godine.

Beogradski aerodrom nastavlja da beleži i uvećanje broja putnika i mesečne rekorde u broju usluženih putnika. Na Aerodromu Nikola Tesla Beograd tokom septembra opsluženo je ukupno 577.651 putnika, a zabeleženo je i 5.744 poletanja i sletanja. Svog četvoromilionitog putnika beogradski aerodrom uslužio je 9. septembra, skoro dve nedelje ranije nego prošle godine! U 2017. godini Aerodrom registrovao je 4 miliona putnika 22. septembra.

U prva tri kvartala ove godine opsluženo je ukupno 4.401.028 putnika, što je 6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je ukupan promet robe i pošte uvećan 14 odsto.

Prema trenutnim pokazateljima, pred nama je još jedna rekordna godina, sa očekivanih između 5,8 i 6 miliona putnika do kraja godine.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd


Nazad na ostale vesti

Ostavite komentar

Ime i prezime
E-mail
Komentar
Potvrdi unos