menu

Почетне страница > Путовање > Пријава на лет > Пријава на аеродрому

Пријава на аеродрому

Oпште информације

По доласку на Аеродром Никола Тесла Београд на лет се можете пријавити на шалтерима обележеним називом и логотипом изабране авио-компаније. Информација о планираним шалтерима за пријаву на Ваш лет доступна је на мониторима са приказом информација о летовима.

Распоред шалтера за пријаву на лет је следећи:
* шалтери од 101 до 311 распоређени су у Терминалу 2
* шалтери од 401 до 410 се налазе у терминалној зони 2Б
* шалтери од 501 до 608 налазе се у Терминалу 1.
Информацију о планираним шалтерима за пријаву на Ваш можете потражити и на шалтеру информација који се налази на Терминалу 2.

Приликом пријаве за лет, од докумената предајете путну папирну или електронску карту и лична документа, као и пртљаг за пријаву на лет.

Отварање шалтера за пријаву на лет:

  • За међународне летове за Дубаи, Доху, Абу Даби, Њујорк, Тел Авив и Пекинг шалтери се отварају 180 минута пре полетања авиона према реду летења;
  • За остале међународне летове, шалтери се отварају 120 минута пре полетања авиона према реду летења;

Тачно време затварања шалтера за пријаву на лет можете сазнати у изабраној авио-компанији.

Након обављене пријаве на лет, добићете карту за улазак у авион (eng. boarding pass) са којим одлазите до назначеног излаза (eng. gate).

У циљу Ваше безбедности, контрола карата за улазак у авион обавља се пред улазак у авион. Сваки путник који се укрцава у авион обавезан је да има карту за улазак у авион и лични документ ради идентификације, без обзира на узраст.

       

Шалтери за пријаву на лет

 

Пример карте за укрцавање издате на шалтеру