menu

Ручни пртљагOпште информације

Ручни или кабински пртљаг је пртљаг који са собом уносите у авион (путничку кабину).

Дозвољену количину, величину и тежину пртљага који путник уноси у авион јасно одређује свака авио-компанија посебно и оне су ограничене.

Обично је у авион дозвољено понети 1 комад ручног пртљага, чија је максимална тежина у распону од 5 до 10kg, а збир ширине, висине и дужине не сме прелазити 115 cm. Димензије ручног пртљага можете проверити и користећи рам за мерење пртљага (eng. baggage frame) приликом пријаве пртљага на лет. Молимо Вас да се о дозвољеној количини, тежини и димензијама ручног пртљага детаљно распитате у изабраној авио-компанији приликом куповине авионске карте.

Oграничења приликом преноса течности у ручном пртљагу

У складу са постојећим правилима у ручном пртљагу се течности, гелови и аеросоли могу преносити само уколико су упаковани у провидне кесе са затварачем величине 20 x 20cm. Сваки путник може са собом у авион понети једну кесу са затварачем. Максимална запремина појединачног паковања течности може бити до 100ml, а максимална укупна дозвољена количина у ручном пртљагу износи 1000ml по путнику. Више информација у вези са ограничењем преноса течности у ручном пртљагу можете пронаћи у брошурама у наставку.

      

Лет за Њујорк

Упутства у вези са преносом duty free артикала приликом лета за Њујорк можете пронаћи овде, док информацију о новим безбедносним захтевима на летовима за Њујорк у вези са контролом прашкастих производа можете пронаћи овде.

У ручном пртљагу није дозвољено носити оштре металне предмете, штапове и палице, док оружје, муницију, запаљиве, хемијске и отровне материје није дозвољено носити ни у ручном, ни у предатом пртљагу.

Молимо Вас да се придржавате ових, као и ограничења која се односе на предмете чије уношење у ручни и/или предати пртљаг није дозвољено.