menu

Рекордни параметри у пословању


Објављено: Понедељак, 01.10.2018.

Аеродром Никола Тесла Београд наставља да бележи рекордне резултате у свим параметрима пословања.

У првих осам месеци остварено је више од 7 милијарди укупних прихода, што је 11 одсто више него у у истом периоду претходне године. У овом периоду остварена је бруто добит од око 3 милијарде динара, што је 4 одсто више него у истом периоду 2017. године, док нето добит износи 2,48 милијарди динара и већа је за 5 одсто од нето добити остварене у првих осам месеци 2017. године.

Београдски аеродром наставља да бележи и увећање броја путника и месечне рекорде у броју услужених путника. На Аеродрому Никола Тесла Београд током септембра опслужено је укупно 577.651 путника, а забележено је и 5.744 полетања и слетања. Свог четворомилионитог путника београдски аеродром услужио је 9. септембра, скоро две недеље раније него прошле године! У 2017. години Аеродром регистровао је 4 милиона путника 22. септембра.

У прва три квартала ове године опслужено је укупно 4.401.028 путника, што је 6 одсто више него у истом периоду прошле године, док је укупан промет робе и поште увећан 14 одсто.

Према тренутним показатељима, пред нама је још једна рекордна година, са очекиваних између 5,8 и 6 милиона путника до краја године.

АД Аеродром Никола Тесла Београд


Назад на остале вести

Оставите коментар

Име и презиме
Е-маил
Коментар
Потврди унос