menu

Зимски ред летења на Аеродрому Никола Тесла Београд


Објављено: Субота, 27.10.2018.

Зимски ред летења на Аеродрому Никола Тесла Београд почиње од недеље, 28. октобра 2018. године и важиће до суботе, 30. марта 2019. године.

Током овогодишње зимске сезоне путници могу бирати директне летове 28 авио-компанија ка некој од 61 дестинације у 35 држава. У понуди су директни летови ка државама у Азији (Кина, Либан, УАЕ, Катар и Израел), Африци (Египат и Тунис), Северној Америци (САД), Европи (Аустрија, Холандија, Немачка, Белгија, Швајцарска, Данска, Велика Британија, Италија, Француска, Норвешка, Шведска, Русија, Чешка, Пољска, Белорусија, Грчка, Кипар, Турска, БиХ, Румунија, Словенија, Црна Гора, Македонија, Хрватска, Албанија, Мађарска и Бугарска).

Према зимском реду летења који су објавиле авио-компаније које саобраћају из Београда, са Аеродрома Никола Тесла ће у линијском путничком саобраћају бити обављено 5,3 одсто више летова у односу на претходну зимску сезону.

Српски национални авио-превозник Air Serbia планира да током предстојећег зимског периода обави приближно једнак број летова као и прошле године. У њиховом реду летења најзначајније новости су да ће се поново током целе сезоне летети за Ларнаку, а да ће изразито бити увећан број летова за Цирих.

Директне авионске линије које су уведене током летње сезоне наставиће се и у зимском периоду. Тако ће easyJet и даље летети за Берлин (4 пута недељно) и Базел (3 пута недељно), док ће руски авио-превозник Red Wings Airlines чак увећати број недељних летова за московски аеродром Домодедово са три на четири.

Највеће повећање у броју летова од иностраних авио-превозилаца бележи авио-компанија Аерофлот, која ће увести и трећи дневни лет из Београда за аеродром Шереметјево у Москви. Значајно увећање обима саобраћаја предвиђају LOT за Варшаву и Transavia за Амстердам, а број недељних операција увећаће и Belavia за Минск, Austrian Airlines за Беч, Norwegian Air Shuttle за Осло, TAROM за Букурешт и Air Cairo за Хургаду.

Током периода новогодишњих и божићних празника на Аеродрому Никола Тесла доћи ће до значајног увећања обима саобраћаја. Сходно вишегодишној пракси, Air Serbia ће увести додатне летове ка 17 дестинација из своје мреже летова, при томе највише за Њујорк, Москву, Цирих, Бејрут, Атину и Подгорицу, а само у овом периоду обавиће и летове за Малту и Санкт Петербург.

Авио-компанија Etihad Airways ће у празничном периоду увести додатни свакодневни лет за Абу Даби, док ће Wizz Air ка највећем броју дестинација до којих саобраћа из Београда такође повећати број недељних полазака.

Све информације о зимском реду летења можете добити на нашој интернет презентацији www.antb.rs или у Служби информација о реду летења, путем телефона 011/209-4444.


Аеродром Никола Тесла Београд


Назад на остале вести

Оставите коментар

Име и презиме
Е-маил
Коментар
Потврди унос